image
Cacio e Pepe

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ένας διάσημος Ιταλός σεφ, ξεκινά το ταξίδι του στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας φτάνει στη Μύκονο, ενθουσιάζεται από τα ελληνικά νησιά και το ελληνικό φως και ανοίγει εστιατόρια στο κοσμοπολίτικο νησί αλλά και στου Ψυρρή στην Αθήνα. Τελικά τον κερδίζει το εκπληκτικό νησί της Σαντορίνης. Η Σαντορίνη γίνεται η έδρα του, ο τελικός προορισμός ενός ταξιδιού γεμάτο εμπειρίες και προκλήσεις.
Εδώ, σ’ αυτό το μαγικό μέρος, γνωρίζει και το Niko Topuzi, έναν πραγματικό γνώστη της αυθεντικής ιταλικής πίτσας με τεράστια εμπειρία! Μαζί οραματίζονται ένα συνεταιρισμό και τη δημιουργία ενός ξεχωριστού ιταλικού εστιατορίου. Το όνειρό τους γίνεται πραγματικότητα και το Cacio e Pepe ανοίγει σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους των Φηρών, όπου υποδέχεται επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο. Η αυθεντική ιταλική κουζίνα και το άψογο service κερδίζουν τις εντυπώσεις και χαρίζουν στο Cacio e Pepe φανατικούς πελάτες, όχι μόνο ταξιδιώτες, αλλά και τους πιστούς μόνιμους κατοίκους της Σαντορίνης!


Το Cacio e Pepe είναι ένα Ιταλικό εστιατόριο, βασισμένο σε γνήσιες συνταγές της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας. Το μενού του περιλαμβάνει μια πλούσια ποικιλία πιάτων με φρέσκα ζυμαρικά, κρέας, κοτόπουλο, θαλασσινά και βέβαια νοστιμότατες χειροποίητες πίτσες. Αυτό που κάνει το Cacio e Pepe τόσο ξεχωριστό είναι ότι για την παρασκευή των πιάτων του χρησιμοποιούνται μόνο φρέσκα υλικά ιταλικής προέλευσης και πρώτης ποιότητας, καθώς και το γεγονός ότι όλα αρχίζουν να ετοιμάζονται την ώρα που παραγγέλνει ο πελάτης!

Το γαστριμαργικό σας ταξίδι ξεκινά με χειροποίητη foccacia, μυρωδάτο σκορδόψωμο, υπέροχες μπρουσκέτες με ντομάτα και μοτσαρέλα και ορεκτικά που περιλαμβάνουν αυθεντικά ιταλικά αλλαντικά, όπως ζαμπόν Πάρμας με πεπόνι, καπνιστό μοσχάρι με παρμεζάνα και άλλα όμοια.
Τα κυρίως πιάτα του έμπειρου σεφ καλύπτουν όλα τα γούστα. Οι λάτρες των θαλασσινών θα απολαύσουν μοναδικές σαλάτες με αστακό, χταπόδι, γαρίδες, μύδια αλά μαρινάρα και καπνιστό σολωμό, ενώ όσοι προτιμούν το κρέας, θα γευθούν μοναδικά πιάτα όπως το φιλέτο μινιόν με μανιτάρια και τρούφα ή τα σκαλοπίνια.

Όσοι αγαπούν την πίτσα θα λατρέψουν τις ζύμες του Cacio e Pepe, που σε συνδυασμό με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και άριστης ποιότητας τυριά και αλλαντικά από τη Ρώμη, καταλήγουν σε χορταστικά και εύγευστα γεύματα.

Τεράστια είναι η ποικιλία των ζυμαρικών που μπορεί κάποιος να απολαύσει στο Cacio e Pepe, από το κλασικό σπαγγέτι μέχρι ταλιατέλες, νιόκι, λαζάνια, τορτελόνια, ραβιόλι και ριζότο. Όλα παρασκευάζονται σύμφωνα με τις παραδοσιακές συνταγές της γειτονικής χώρας και συνοδεύονται με θαλασσινά, όπως μύδια, κυδώνια, γαρίδες, καβούρι, καραβίδες και τόνο, ή εναλλακτικά με τυριά, καυτερή πιπεριά, κοτόπουλο και υπέροχες σάλτσες.

Το γεύμα ή το δείπνο σας θα κλείσει με αυθεντική ιταλική πανακότα, εκπληκτική τιραμισού ή σπιτικό κέικ με σοκολάτα και σαντιγύ. Το παγωτό δεν θα μπορούσε να λείπει από τα επιδόρπια του Cacio e Pepe. Απολαύστε το με καφέ, με λικέρ αμαρέτο ή ακόμα και με ουίσκυ!

Το φιλικό προσωπικό του εστιατορίου θα σας ενημερώσει και για την ενημερωμένη λίστα κρασιών που θα συνοδεύσουν το φαγητό σας, ολοκληρώνοντας άρτια την εμπειρία σας στο Cacio e Pepe.

Όταν πρώτης ποιότητας υλικά από την Ιταλία φτάνουν στην κουζίνα του ταλαντούχου σεφ Altin Topuzi και συνδυάζονται με τη μαεστρία του και την πίστη του σε αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές, τότε το αποτέλεσμα που φτάνει στο πιάτο σας είναι ασύγκριτα μοναδικό! Η σάλα του Cacio e Pepe προσφέρεται για ρομαντικά δείπνα, επαγγελματικές συνεστιάσεις, αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις. Στον όμορφα διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο του εστιατορίου μπορούν να εξυπηρετηθούν άνετα 70 άτομα, το μπαλκόνι μπορεί να φιλοξενήσει επιπλέον 40. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για να οργανώσουμε μαζί το event σας.

Ο σεφ Altin Topuzi προτείνει δυο μοναδικά πιάτα του Cacio e Pepe

• Το Ravioli Tartufo, που παρασκευάζεται με φρέσκια ζύμη και με γέμιση από σπανάκι και ιταλικό τυρί ricotta και σερβίρεται στο τηγάνι με υπέροχη σάλτσα τρούφας. • Το Cacio e Pepe Spaghetti που δε θα συναντήσετε πουθενά αλλού.

Βασισμένα σε αυθεντικές ιταλικές συνταγές και παρασκευασμένα με αγνά υλικά που καταφθάνουν από τη Ρώμη, τα εκλεπτυσμένα πιάτα του Cacio e Pepe θα ευχαριστήσουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.

image

Η ΚΑΒΑ


Ο ιδιοκτήτης του Cacio e Pepe, Niko Topuzi, έχει ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα για το κρασί και έχει δημιουργήσει μια πλούσια κάβα από μοναδικές ιταλικές ετικέτες που μπορούν να συνοδεύσουν τα πιάτα του εστιατορίου. Κάθε χρόνο εμπλουτίζει την κάβα του μέσα από τα ταξίδια που κάνει στην ενδοχώρα της Ιταλίας, προσφέροντας νέες εκπλήξεις στους φίλους του Cacio e Pepe.